• Sommeravslutning Idrettsskolen

Sommeravslutning på Idrettsskolen

 «Det å jobbe i et idrettslag kan ikke sammenlignes med en vanlig jobb. For det å få lov å jobbe i et idrettslag, det å få jobbe med barn og unge, utøvere i alle aldrer med alt fra mosjonister til OL-mestere, det er – ja egentlig er det vanskelig å beskrive. Men det er kort og godt en jobb du er stolt av å få være en del av»

Dette er ikke mitt sitat, men et som jeg stiller meg 100% bak. Spesielt etter å ha vært på Fana Stadion onsdag kveld og sett på sommeravslutningen til Fana IL sin Idrettsskole.

Om du ikke helt har fått med deg hva slags skole Idrettsskolen er, så siterer jeg fra Fanail.no:

Fana ILs Idrettsskole ønsker å invitere barn i alderen 3-7 år til et spennende og bredt idrettstilbud. Tilbudet preges i stor grad av lek og allsidig aktivitet, med fokus på å opparbeide grunnleggende motoriske ferdigheter. Videre skal Idrettsskolen gi en innføring innen ulike idretter som friidrett, turn, dans og ballspillidretter. Idrettsskolen er en trygg arena for barn i aktivitet, samt være med på å bygge nye vennskap.

Så da vet du det, og mens jeg først er i gang; påmelding til neste års Idrettsskole er åpnet – du finner den her. Og husk, her er det første barn til mølla….

Velkommen til Fana Stadion
Velkommen til Fana Stadion

Men nok om det, det var Fana Stadion, Fana IL og sommeravslutning det skulle handle om her.

Fana Stadion, om ikke akkurat badet i ettermiddagssolen, så i alle fall med akkurat sånn passe temperatur og ingen nedbør. Og ikke minst, over 200 forventningsfulle barn i alderen fra tre til syv år. Og sammen med de forventningsfulle små så var der både foreldre, besteforeldre, små søsken og (kanskje) eldre søsken. Med andre ord, et herlig kaos på en onsdag kveld.

Full rulle
Full rulle

Kaos i den forstand at du sitter og lurer på om det egentlig er organisert kaos der alle skal innom flest mulig av de tolv postene som er plassert rundt på Fana Stadion. Her er kulestøt, hekkeløp, lengde, fotball, noe som de kalte fallskjerm og enda et par andre øvelser. Det hele organisert og ledet av over 30 gulkledde instruktører og Fant og Finte (elitejentene sine maskoter) som satte det hele i gang med BlimE-dansen.   

Fant og Finte
Fant og Finte

Litt  hit og dit ble det nok like vel, for som alle som har jobbet med barn vet så er det ikke rett frem hele tiden. Det blir av og til noen omveier før alt går på skinner igjen. Onsdagskvelden var i så måte intet unntak.

Stille før stormen
Stille før stormen

Men altså, ingen sommeravslutning med respekt for seg selv gjennomføres uten saft, hot-dog, kaffe og is. Det var mange som ble litt ekstra glade da Isbjørn is ble annonsert, og enda mer glede ble det da de skjønte at det ikke var en vanlig isbil det var snakk om – det var en skikkelig stor isbil som kom inn på stadion. Og selv om det (sett utenifra) til tider virket litt kaotisk på kjøkkenet så gikk det unna både i is-køen og hot-dog køen etter endt trening. Her fikk alle det de ville ha. Det være seg vanlige pølser, kylling pølser, vegetar pølser og sikkert andre varianter og.

Is-bilen har
Is-bilen har "åpnet"

Så alt i alt er inntrykket at alle var enig i at det hadde vært en fin ettermiddag på Fana Stadion. Eller som en bestefar så treffende sa før han gikk hjem; Uten dere hadde det ikke blitt en så flott kveld for både barn, og foreldre. Og oss besteforeldre. Tusen takk for  innsatsen alle sammen!

Fallskjerm øvelse
Fallskjerm øvelse
Kjøkkengjengen, eller noen av de
Kjøkkengjengen, eller noen av de
På vei til ny post
På vei til ny post
Tekst og foto: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere