Sommerferie, åpningstider og Fana Arena

Skal du bruke Fana Arena i sommer? Da kan det være lurt å "lese seg opp" på forhånd.

Selv om det av og til kommer noen regnbyger, så er det tydelig at det nærmer seg sommer og ferietid. Skolene er ferdige for i år, og mange av idrettene i Fana IL har vært gjennom sesongslutt og har nå tatt en velfortjent ferie.

Ferien har startet
Ferien har startet

Også Fana Arena skal «sommerstenge» - men i anførselstegn da det viser seg å være en sannhet med visse modifikasjoner. Det erfarte jeg da jeg tok kontakt med Driftsleder Pål Nord for å sjekke hvordan det står til med åpningstidene i hallen nå i sommer.

I motsetning til de kommunalt eide hallen så kan Fana IL selv bestemme åpning og lukking i sommer, i Fana Arena er det opptil flere varianter med åpningstider. Og i Fana IL er fokuset  at idrettene skal få trene «når de vil og så lenge de vil». Nja, ikke helt sånn da – for litt system må det jo være. Ellers kan det fort bli komplette kaos. Dette kommer jeg tilbake til.

Åpningstider

Først kommer åpningstidene – i tabellform, for å gjøre det litt enklere å lese (og huske?)

*= Drift i Fana Arena sier at det er folk på jobb i denne perioden, så det vil fortsatt være mulig  med drop-in trening i vektrommet i denne perioden.

(PS: det går rykter om er en ringeklokke på utsiden….men det følger ingen garantier med den kunnskapen altså)

Men så var det «regelverket», eller kaoskontrollen om du vil;

Treningsarenaene

Speilsalen/koordinasjonsrommet; må avtales/bookes på forhånd
Vektrommet; «vanlig» tilgang (– NB har du oppdatert nøkkel?)
Spillflatene; må avtales/bookes på forhånd

Ledige tider?

Det er tydeligvis mange i Fana IL som ikke tar ferie i sommer, for det er nesten fullt i hallen hver dag. Det kunne jeg se da jeg fikk et lite innblikk i listen over forhåndsbookinger av treningstider. Der var det lite ledig tid å finne, både i speilsalen og inne på spillflatene.

Litt vanskelig å lese kanskje, figuren illustrerer de to første ukene i ferien i Fana Arena. I alle fall slik den ser ut pr 21.juni
Litt vanskelig å lese kanskje, figuren illustrerer de to første ukene i ferien i Fana Arena. I alle fall slik den ser ut pr 21.juni

Oppdatering av nøkler

Fra 10.juli (eller egentlig 08.juli da det jo er stengt i helgene), må du ha nøkkel for å komme inn i Fana Arena. Skulle det være en stund siden du har brukt nøkkelen (som du kanskje har) så må den oppdateres for at den skal virke. Oppdateringen er for så vidt enkel den, men den må gjøres i åpningstidene i hallen. I tillegg er det en årlig treningsavgift som skal betales.

Skulle det skje at det ikke nytter å både betale og å oppdatere, så er absolutt siste sjanse til å få gjordt noe med det før sommerferien torsdag 29.juni. På dagtid må vite, sies det. Da tar du kontakt med drift@fanail.no for å avtale tid.

Vektrommet – eller rommet med vanlig tilgang

Ingen ting er så enkelt som det gir seg ut for å være. Og når det gjelder tilgangen til vektrommet i sommer (eller egentlig resten av året også for den del) så er det ikke bare å stikke innom og ta seg en treningsøkt altså.  

Gisle Ellingsen, sportssjef i Fana IL kan fortelle at det er to kriterier som må være på plass før du tar i bruk alle apparatene i vektrommet i Slåtthaugvegen 144. Det ene er at du må være betalende medlem i Fana IL og det andre at du i tillegg må ha et gyldig medlemskap i gruppen «Styrkerom Fana Arena 2023».

Du ordner dette lett ved å gå inn på app.rubic.no/Public/Events/4448. Her er  det bare å følge instruksen og etter noen korte taste trykk er du medlem i «Styrkerom Fana Arena 2023».

Men du må være medlem i Fana IL før du får melde deg inn i gruppen, så er du ikke det fra før, må du først rydde opp i det forholdet. Men Rubic geleider deg gjennom den operasjonen også, både  med innmelding og betaling.

Og så var det «riset bak speilet» da, brudd på «medlems-regelverket» vil føre til at du blir utestengt fra styrkerommet.

Da er det bare å planlegge for en rolig sommer eller en treningssommer – og hva med å gjøre begge deler som Fana IL medlem?

Tekst: Marianne Kolås
Foto: Arkiv

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere