• Et av kartene i årets jakt

Stolpejakten i Bergen Sør

"Ha'kke tid for jeg må finne stolpen"

Det er bare noen korte uker siden det gikk ut melding om at nå kommer Stolpejakten for alvor til Bergen Sør.  Jaha, og hva betyr det liksom?

Som en morsom sjel sa «Nå har jeg funnet tyve stolper, hvor skal jeg levere de»? Heldigvis var det bare det det var, en morsom kommentar. For dette kan fort bli «blodig alvor» både internt i familien og ellers.

«Stolpejakt er en mosjonsaktivitet som kombinerer turgåing, kultur- og opplevelser i naturen. Hovedsakelig er aktiviteten lokalisert til nærmiljøene, men har også spredt seg ut i mer tradisjonelt skogsterreng og i fjellet».

Dette er med andre ord et lavterskel tilbud som passer for de fleste. Det eneste som kreves er et kart, gode sko og (helst) en god porsjon stedsans. Kan du lese kart så har du en klar fordel, men du kommer langt med bare å «nesten kunne lese kartet også».

Og har du en smart-telefon så er det bare å laste ned Appen og gå igang.

De stolpejegerne jeg har truffet på mine runder har alle gått rundt med smart-telefonen sin. Her får du fordelen av GPS’en i telefonen. Det er slett ingen dum fordel. Det kan undertegnede, som er bortimot håpløs på å lese kart, skrive under på.

Stolpejakten i Bergen sør er et samarbeid mellom idrettslagene Kalandseid IL, Fana IL, Gneist IL, Bjarg IL og Smørås IL. Gjengen bak tiltaket har satt ut totalt 250 stolper i sitt «nedslagsfelt», til nå har jeg gått meg fram til 19 stolper fordelt på tre kart. Heldigvis kan jeg lete ut året…..

«Lokalisert til nærmiljøet» kan jeg skrive under på, tre av mine syv stolper har jeg funnet innenfor en radius på 175m fra egen inngangsdør.

Selvfølgelig er ikke alle stolpen helt rett frem å finne, og det er garantert stolper jeg ikke kommer til å «finne». Noen ganger er det flaks, mens det andre ganger er kartstudier og litt lokalkunnskap som gjør at stolpen blir funnet og registrert. Men gøy er det, og hektet blir du.

Denne finner du lett
Denne finner du lett

Vil du finne ut mer om stolpejakten før du stikker ut og leter, så finner du mer informasjon på Stolpejakten.no . Eller så du kan følge Stolpejakten Bergen Sør på Facebook.

Og du, kartene kan du hente i Fana Arena.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere