Du gikk definitivt glipp av noe om du ikke var der

Stor stemning og to viktige poeng

«Vi har sett  Fana laget her på hjemmebane før. De har slått Nantes på denne arenaen her, de har tatt poeng fra Vipers her. Så dette kan fort bli en mer spennende kamp enn det Storhamar tror».
Bente Svele, TV2 kommentator

Kampen var Fana jentene sin REMA 1000-liga kamp mot Storhamar nå sist onsdag. Et Storhamar lag som kom direkte fra Champions League kamp mot det franske storlaget Metz. Og vi sier med en gang, Bent Svele fikk rett han, det ble til slutt en uhyre spennende kamp.

Selv om  starten ikke var så mye å skrive hjem om. Vi nevner det bare sånn i forbifarten at gjestene ledet 4-9 før det var spilt 10 minutter. Så det lovte ikke spesielt godt, og husker du kampen på Hamar i høst (tap 34-20) så, ja jeg sier ikke mer.

Men det løsnet heldigvis etterhvert, og etter 3 ½ minutt åpnet (endelig) Sara Berg scoringskontoen – mer om det senere.

Etter de nevnte ti første minuttene var det tid med en «pust i bakken» og trener Erlend Lyssand la time-out kortet. Og det var kanskje da det snudde? Da feilen fra Fana gav kontring til Storhamar og redning fra Olivia Lykke Nygaard. Nå jevnet det seg ut, og der Storhamar laget 9 mål på ti minutter brukte de nå like mange minutter på å få mål nummer 10. Samtidig bøttet Fana inn mål framover og Olivia Lykke Nygaard stengte bakover.

Pauseresultatet? 15-14 til hjemmelaget

Rot, rot og mere rot. Og Storhamar brukte bare seks minutter på å overta føringen i kampen. Og brått hadde de ikke bare utlignet de hadde også gått forbi med ett par tre mål.

Fra tribunen lød det taktfast «Fana, Fana …….» når jentene var i angrep og «forsvar, forsvar» når de var i – ja nettopp – forsvar. Det hele godt  akkompagnert av trommene til Forzafansen. Ryktene  vil ha det til at det er et støy nivå uten like å sitte i nærheten at trommegjengen.

Men hørte vi ikke innimellom rop om medalje også? Tja, hvorfor ikke? I skrivende stund er det bare tre små poeng opp til Sola på bronesplassen.

Storhamar sin trener Kenneth Gabrielsen sa til TV2 før kampen at «Fana er et lag som aldri gir seg». Og det gjorde de ikke denne onsdagskvelden heller. For selv om Storhamar dro ifra hver gang Fana nærmet seg, så ble luken sakte men sikkert mindre og mindre. Og Fana brukte kortere og kortere tid på å hente inn forspranget. Og med åtte minutter reduserte Marte Haaland til 25-26 før Andrea Solstad utlignet med seks minutter igjen å spille. Da tok Storhamar time-out og brått var Fana foran med ett mål. Og på tribunen grodde optimismen godt.

Og ikke uten grunn, for med fantastiske redninger fra A-landslagsuttatte Olivia Lykke Nygaard og godt forsvarsspill fra resten ble det neglebiting, roping og skriking og skriking fra tribunene.

Hjalp det? Vi velger å tro det, for jentene vant fortjent 30-28.

Helt objektivt sett… her gikk du glipp av noe. Men du  når neste hjemmekamp. Som er mot Sola – laget som i skrivende stund ligger på bronseplassen med kun tre små poeng foran Fana. Det er en kamp du ikke tør å gå glipp av.

TV 2 reporter Harald Bredeli sa det så beskrivende før kampen, «Vi skal følge A-landlagsspillere, rekruttlandslagsspillere og juniorlandslagsspillere. Det kryr av dem utpå her».

Tekst: Marianne Kolås

Linnea Skadal Kyrkjeeide er klar for samling med Juniorlandslaget. Foto: Bjørn Erik Foto
Olivia Lykke Nygaard er klar for A-landslagssamling. Foto: Bjørn Erik Foto
Oda Mastad skal til Island med Rekruttlandslaget.Foto: Njål Arnar Johansen
Aurora er tatt ut til Rekruttlandslaget. Foto: Bjørn Erik Foto
Celine Solstad skal også på Rekruttlandslagssamling. Foto: Bjørn Erik Foto

Harde fakta fra kampen

Sara Berg ble Fana sin toppscorer med 8 mål (tre på straffe, eller syv-meter som det også er kjent som). Hun er i tillegg reserve til Rekruttlandslagssamlingen