• Foto: aart-jan van wijngaarden

Storeslem til Fana IL sine Sportsdrilljenter under NM sist helg

I helgen ble det arrangert NM i Sportsdrill i Åsane Arena. Fana-jentene fikk virkelig vist at hardt arbeid lønner seg. Etter enorme prestasjoner på gulvet tok vi alle norgesmester titlene i senior klassen.

I senior individuell har det vært beinhard konkurranse i hele år, men etter at Sofie Fosse-Iversen kjørte en tilnærmet feilfri runde i finalen var det lite konkurrentene kunne gjøre med henne. Sofie er bare 18 år og er nå Norges beste sportsdriller, vi er enormt imponert over det hun får til i denne idretten.

I senior elite par har Fana sitt par bestående av Margrete Bakke Kristensen og Sofie Fosse-Iversen vært uslåelig hele sesongen, det var de også i NM og tok dermed senior norgesmestertittel i par. De kjørte supre runder og oppnådde deres høyeste karakterer som par.

Arkivbilde fra VM sist sommer
Arkivbilde fra VM sist sommer

Fana sin elite tropp har også lagt på topp gjennom hele sesongen. De leverte også strålende runder under NM og fikk karakterer opp til 77(!!). Enormt imponerende at denne gjengen presterer så godt sammen på gulvet gang etter gang. De ble kåret til norgesmestre i tropp elite. Troppen består av Nora Bakke Kristensen, Alida van Wijngaarden, Margrete Bakke Kristensen, Anna Nødseth Bringedal, Sofie Fosse-Iversen, Annabell Nygård og Marie Samsonsen.

Alle de tre norgesmester-programmene er tatt ut til å representere Norge under EM i Frankrike i juli.

I tillegg kan Fana vise til flere andre fantastiske prestasjoner og plasseringer. Margrete Bakke Kristensen tok bronsemedalje i senior elite og Alida van Wijngaarden tok 4. plass, dermed sikret også de to seg plass på landslaget til EM. Anna Nødseth Bringedal tok 6. plass i samme klasse etter flotte gjennomkjøringer, med dette sikret Fana seg 4 av 6 finaleplasser i denne klassen.

I junior elite par debuterte de unge lovende, Marie Samsonsen og Elida Fjeldsbø, og tok en imponerende bronsemedalje i en tøff konkurranseklasse.

Sofie og Margrethe sammen med trener Frida Aksnes
Sofie og Margrethe sammen med trener Frida Aksnes

Det ble også avholdt nasjonal konkurranse for level A, B og rekrutter, her leverte også Fana sterke prestasjoner. Elida Fjeldsbø tok sølv i junior level A. Sarah Liu Olsen tok gull i den store junior B klassen og gull i par junior B sammen med Tilda Wiger-Nordås. Fana sin juniortropp gjorde gode kjøringer og tok sølv i level A. Rekruttene tok gull og sølv i individuell, gull i par og bronse i tropp.

Vi er enormt stolt over hva Fana-jentene får til og imponert over det høye sportslige nivået de holder.!

Tekst: Frida Aksnes

Fanavarden vil komme tilbake med bilder fra Norges Mesterskapet.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere