Vektrommet i Fana Arena, et av de mest besøkte stedene til Fana IL

Gjør deg kjent med den nye ordningen for bruk av vektrommet

Fana IL har mange medlemmer. Faktisk er Idrettslaget er ett av de største i «mils omkrets» og Fana Arena er et naturlig knutepunkt for medlemmene. Og der det er mest folk nesten til nær sagt alle døgnets tider er i styrkerommet.

Vi spurte sportssjef Gisle Ellingsen om hva det betyr for både Fana IL og utøverne å ha tilgang på eget styrkerom nærmest døgnet rundt?

«Styrkerommet i Fana Arena er sentralt for all aktivitet og alle idretter i Fana IL. Her møtes alle. Og det er viktig alle møtes.

Vi har som filosofi at vi skal lære av hverandre. Håndball fra skøyter og friidrett, friidrett fra skiskyting og fotball, osv. Dette er en del av den norske idrettsmodellen. Og vi bruker den. Og da må folk møtes. Og vektrommet er stedet»

Sportsjef Gisle Ellingsen (arkiv foto)
Sportsjef Gisle Ellingsen (arkiv foto)

Bruken av rommet har vært, og skal fortsette å være, basert på tillit. Det vil si at sportssjefen stoler på at de som bruker styrkerommet har lov å bruke styrkerommet. Og at de både er medlemmer i Fana IL og at de har betalt de 400 kronene det har kostet pr år så langt. Han kan videre fortelle at det vil bli utført stikk-prøver gjennom våren for å sjekke at medlemsskapet er i orden. 

PS: Prisen har nå gått opp til 600 kr pr kalenderår

I 2022 la Fana IL om til nytt medlemssystem, Rubic. Nå er turen kommet til å få styrkerommet inn i dette systemet. Det betyr blant annet at alle nøkkelbrikker (til styrkerommet) blir nullstilt fra 01.februar. Og at alle, og med alle så menes faktisk alle, som skal bruke styrkerommet må melde seg inn i gruppen «Styrkerom Fana Arena 2023».

Innmelding i gruppen gjør du via lenken  Styrkerom Fana Arena 2023. Er du allerede medlem i Fana IL, vil du bli sent direkte (eller i alle fall nesten direkte) til påmeldingsskjemaet til styrkerommet. Er du derimot ikke medlem i FANA IL (ennå) så geleider Rubic deg gjennom den prosessen først. Og når det medlemskapet er betalt blir du sent tilbake til påmelding for styrkerommet.

Så etter noen få tastetrykk er du fullt medlem i gruppen «Styrkerom Fana Arena 2023» (selfølgelig under forutsetning av at du betaler da). Og du slipper å få både dårlig samvittighet og litt nervøse rykninger om det skulle bli medlemskaps-kontroll en dag du er der og trener. Forresten, du har to timer på deg fra du har meldt deg inn i Styrkerom-gruppen til du må ha betalt treningsavgiften. Går det mer enn to timer før du betaler, så blir påmeldingen din slettet. Og du vet hva det betyr?

Ilustrasjonsbilde/arkivbilde
Ilustrasjonsbilde/arkivbilde

Kort oppsummert så betyr dette at fra 01.februar 2023 må du betale kr 600,- for å få lov å bruke styrkerommet. I tillegg koster det noen kroner å bli medlem av idrettslaget også. Den kontingenten blir sent ut til alle i løpet av januar måned, men som sagt over – er du ikke medlem allerede, så må du melde deg inn og betale kontingenten før du får melde deg inn i gruppen.

Det finnes selfølgelig flere modeller også i dette medlemskapet. Også når det gjelder tildeling av nøkkelbrikker. Ta kontakt med sportssjefen og/eller administrasjonen om du har spørsmål om akkurat deg og din treningshverdag. 

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere