Idrett uten alkohol

Vita og Raymond er Fana ILs nye ambassadører

Allerede i november 2020 kunne du lese her på Fanavarden at Idrett uten alkohol og Fana Idrettslag fortsetter samarbeidet også i 2021. 

Idrett uten alkohol er en av hovedsamarbeidspartnerne til Fana Idrettslag. Og vi er stolt av å ha de med på laget. Idrett uten alkohol er et prosjekt under «DNT – Edru livsstil». Prosjektet har som mål å drive forebyggende og holdningsskapende arbeid rettet mot utøvere, foreldre, trenere og ledere i idretten. Idrett Uten Alkohol arbeider for flere alkoholfrie soner, spesielt der barn og unge ferdes.

Nye ambassadører.

Nå kan vi endelig presentere Fana Idrettslag sine to nye flotte ambassadører for Idrett Uten Alkohol.

Vita Heine

Vita er  syklist og sykler for det spanske laget Massi Tactic og Fana Idrettslag. Vita er fersk norgesmester i fellesstart og har vært en av de beste norske kvinnelige syklister de siste årene. Hun representerte Norge i OL i Rio i 2016. Hun har 7 NM gull - 3 på tempo og 4 på fellesstart. VIta har også har flere internasjonale seire både i endagsritt, etapperitt og temporitt.

I 2019 ble hun nr. 4 i EM tempo, bare 1 sek bak medaljen, og satser mot tempo i både EM og VM også i år.

Vita Heine
Vita Heine

Dette sier Vita om sin nye rolle som ambassadør:

«Det at alkohol og idrett ikke passer sammen kommer veldig naturlig for meg og det er ikke noe jeg føler jeg må ofre eller tenke så mye over. Det er som mange andre valg vi gjør automatisk for å bli bedre utøvere - legge oss i rimelig tid, spise sunt osv. Det er bare kjekt hvis jeg kan være et forbilde, spesielt for unge utøvere.»

Raymond Straume

Raymond er kickbokser og representerer Fana Idrettslag, og han har i tillegg vært på det norske landslaget siden 2014 i -75 kg klassen. Han har prestert godt internasjonalt, og har 2 x bronse i Europamesterskapet i 2014 og 2018, samt at han tok sammenlagtseieren i worldcup både i 2018 og 2019.

Raymond Straume
Raymond Straume

«Alkohol og prestasjon fungerer dårlig. Jeg er glad for å kunne være en bidragsyter til å fremme det budskapet» sier den ferske ambassadøren.

Idrett uten alkohol er svært fornøyd med Fana Ils bidrag til ambassadørgruppen og vi gleder oss til et videre samarbeid.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere