• Fra bortemøtet mot Molde

Kommer du?

Det er klart for sesongens siste hjemmekamp

og litt oppfriskende tall og statistikk

Søndag er det klart for årets siste hjemmekamp for Fana jentene i REMA 1000-ligaen. Mot Molde. Og for de som husker tilbake til første sesongen i REMA 1000-ligaen, eller Eliteserien som det het den gang så var det Molde som var/skulle være første motstander hjemme i Fana Arena. Ikke nok med at det var en historisk første hjemmekamp på øverste nivå, det var også den offisielle åpningen av Fana Arena.

Plakaten fra den gang da.....
Plakaten fra den gang da.....

Og fremdeles for de som tenker fem år bak i tid – du husker nok at det kom en storm ved navn Knud og stoppet den kampen. Ikke nok med det, for etter den dagen så har Molde stoppet alle  Fana-jentene sine forsøk på å ta poeng fra Molde i Fana Arena. 

Sesongens siste hjemmekamp
Sesongens siste hjemmekamp

Søndag 26.mars kl 18:00 kommer  Molde på besøk igjen. Før den tid så kan du få litt tørre fakta; på tre serie kamper har i underkant av 1.500 ivrige tilskuere sett oppgjørene mellom Fana og Molde. Det neste oppgjøret blir kanskje litt spesielt, for da kommer fjorårets REMA 1000-ligaen sin toppscorer, og den gang Fana spiller, Christine Karlsen Alver, tilbake på banen i Fana Arena. Men denne gangen altså på bortelagets banehalvdel.

Denne sesongens første oppgjør mellom de to lagene endte med Fanas første seier over Molde etter opprykket til REMA 1000-ligaen. For selv om Molde kom sterkt på slutten av den kampen, så ledet jentene våre fra start til slutt. Seieren ble på ett mål, men seier er seier det er vi alle enige om. Og at det i tillegg var på bortebane smakte ekstra godt.

Fant og Finte
Fant og Finte

Vinterferien var over for noen uker siden, og det er knappe to uker til neste ferie. Men det er siste sjans til å se REMA 1000-liga kamp i Fana Arena sesongen 2022/23. Ja, det er meldt fint vær – men se det heller slik, det fine været kan komme igjen, det gjør imidlertid ikke anledningen til å se akkurat dette Fana laget spille mot akkurat dette Molde laget i REMA 1000-ligaen  2022/23 sesongen. 

Så ta med hele familien, og alle andre for den del, bruk  Fana-appen og kjøp billetter. Gå på kamp og støtt Fana jentene i kampen om de siste hjemme poengene i serien og ikke minst – kampen i kampen – å holde Fredrikstad bak seg når sesongen er over.

Før vi slutter med litt tørre tall og statistikk, så kan du jo lese hva Fanavarden skrev om det som skulle vært første hjemmekampen i Fana Arena den gang for snart fem år siden.

Knud kom til åpningen av Fana Arena

Tørre tall og fakta etter snart fem sesonger i øverste divisjon (med to kamper igjen av årets sesong)
Tørre tall og fakta etter snart fem sesonger i øverste divisjon (med to kamper igjen av årets sesong)

Tekst: Marianne Kolås

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere