Skøyter, sommeris, Landsmesterskap og personlige rekorder

Både nåtidens og fremtidens skøytehelter har vært på Hamar

Skøytegruppen til Fana IL har tradisjonen tro vært på Hamar og sommerisen i Vikingskipet. Det er her de begynner oppkjøringen og legger grunnlaget for ny sesong.

Lurer du på hvordan det er å gå på skøyter? Sjekk ut skøytegruppens barmarkstrening som starter opp tirsdag 24 august kl 18-19. Her trener og leker barn opp til 12 år. Hvor, sier du? På isbanen på Slåtthaug.

Vil du vite mer om barmarkstrening? Da kan du lese hva skøytegruppen sa om barmarkstreningen foran forrige sesong.

Vil du vite mer om Team Young så leser du intervjuet vi gjorde med Gaute Åsebø for et drøy år siden. Du finner det her

De eldste løperne reiste til Hamar siste helgen i juli, Team Young kom 4 august og alle der ble til Landsmesterskapet (LM) var ferdig 8 august. Alle hadde mye trening på is,  og så ble det noe barmark/sykling på de eldste. Men det var også tid til lek og morro.

Camilla Farestveit hadde hoved ansvar for de eldste mens Gaute Åsebø hadde treneransvar for Team Young.  I tillegg stilte Atle Isaksen (årets ildsjel i HSK)  opp på isen.

Vi har fått tak i Camillas “dagbok” fra de tre mesterskapsdagene.

Endelig fredag og klart for LM!
100m var første distanse, noe alle var spente på!
Det ble bronse til Åse Marie i jenter 14 og en sterk 5. plass til Bendik i gutter 12. Ellers ble det pers til Olina, Øyvind, Kristoffer og Ivar.
500m var neste distanse. Åse Marie tok sølv i jenter 14, Oline tok bronse i jenter 15, Bendik 6. plass i gutter 12, Kristoffer 5. plass i gutter 14 og Ivar 4. plass i gutter 15. Ellers ble det flotte personlige rekorder til Elle, Øyvind og Sondre.

Totalt 13 personlige rekorder! Vi gleder oss til 1.000m og 1.500m i morgen!

Lørdag ble også en flott dag for Fana IL’s løpere på Hamar! Gruppen hadde gledet seg veldig til disse distansene.

På 1.000m ble det store perser for løperne våre i 12-års klassen. Elle perset med 7 sekunder, Bendik perset med 19 sekunder og Øyvind perset med 12 sekunder! Heine måtte dessverre trekke seg på grunn av skade.
De eldre løperne presterte også meget sterkt og det ble sølv til Åse Marie (pers) i jenter 14 år og bronse til Olina i jenter 15 år.

1.500m var dagens andre distanse.  Elle gikk inn til en flott 4. plass i jenter 12 år, pers med 10 sekunder. Åse Marie gikk et meget bra løp og fikk sølv i jenter 14 år, pers med 7 sekunder.
Olina viser at hun starter sesongen sterkere enn i fjor og fikk bronse på 1500m i jenter 15 år.

I gutter 12 år perset Øyvind med 20 sekunder, 6. plass, og Bendik med 5 sekunder.
Kristoffer gikk et sterkt løp, perset med 7 sekunder og gikk inn til bronse i gutter 14 år. Even gikk en jevn og god 1500m, og viser stor teknisk fremgang.

I gutter 15 år fikk vi vårt første gull for helgen, da Ivar gikk inn til seier på 1500m! Dagen ble avsluttet med pers til Sondre i gutter 16 år. Søndag gjenstår 3.000m for 13-16 åringene. Vi jakter flere perser og medaljer!

LM ble avsluttet med 3.000m for 13-16 åringene. Nok en gang markerte Fana seg med sterke prestasjoner!

Jentene startet, og både Åse Marie og Oline gikk veldisponerte løp, der begge fikk sølv! De perset med henholdsvis 15 og 12 sekunder og brøt 5 min-grensen for første gang begge to.
Kristoffer perset med 18 sekunder og gikk inn til sølv i gutter 14 år, etter en hard åpning.

I gutter 15 år gikk Ivar et fantastisk jevnt løp med alle rundene på 30 og 31. Med 9 sekunders pers ble det et nytt gull til Ivar!

Ellers gjennomførte også Even, Leo og Sondre fine 3.000m! Viktig trening for fremtiden!

Løpere og trenere har hatt en fantastisk helg og er klare for mer trening frem mot sesongen!

Alle foto: Fana IL Skøytegruppen