2018

Historiske dager på NIP

Unike OL dager, med tre olympiske mestre fra Fana IL

Vinter OL 2018

Hvem hadde trodd det? At Fana, en bydelsklubb fra vestlandet, riktignok med egen kunstisbane – om enn en utendørs sådan – i det som for mange er norges «våteste by», skulle gå hen og ta opptil flere medaljer under skøyteøvelsene i OL i Peyongchang. 

Men det skjedde. Sverre Lunde Pedersen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Sindre Henriksen. Tre Fana-gutter som ble kjent for hele Norge (og flere til) under jubeldagene i OL i 2018.

 

Det ble gull! Jublende fanajenter på NIP
Det ble gull! Jublende fanajenter på NIP

Det hele begynte med Håvard, 34.41 og gull på 500 meter. Sverre og Sindre fulgte opp med gull på lagtempo (sammen med Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen) og tiden 3.37,32.   

Medaljefangsten fortsatte med Håvards sølv på 1.000 meter på tiden 1.07,99 før det hele endte med Sverre sin bronse på 5.000 meter med tiden 6.11,618 

Det er helt utrolig hva de får til, spesielt når man tenker på de treningsforholdene de har hjemme, en utendørsbane med vind, blåst og regn. De har en klubb som er fantastisk flinke, godt organisert med gode trenere og godt støtteapparat, sa landslagstrener Sondre Skarli like etter Håvard sin medalje på 1000 meter. 

Mens guttene gjorde sine «livs løp» i Peyongchang samlet Fana IL med Hans Dankertsen i spissen alt som kunne krype og gå til TV-stund på NIP. Her var skoleklasser, naboer, familie og venner. Alle på ett sted for å følge løpene til guttene «våre». Og for noen forestillinger guttene gav oss. I Fana IL er det ikke snakk om «hvor var du da Oddvar Brå brakk staven» her er det snakk om «hvor var du da gutta tok OL-medaljene». 

Fotomontasje fra OL dagene Peyongchang
Fotomontasje fra OL dagene Peyongchang

Andre saker

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere