• Foto. Reidar Langkjær

2020

Sverre er tilbake!

Det ble en festavslutning under VM på Hamar i helgen - og Sverre tar med SØLV hjem

«Det største om skjer i Bergen i 2020 – skjer på Hamar» 

Kanskje vi var kjepphøye, eller bare håpefulle, men vi hadde en drøm om at Fana IL med reisefølge skulle få oppleve noe stort i Vikingskipet dette skuddåret. Sammen med gode samarbeidspartnere trosset vi en snølagt rullebane, og fløy mot øst.  

Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen har hatt en tøff sesong bak seg, preget av ulykker, skader, og usikkerhet. Var medalje for mye å håpe om? 

Sportsjef Gisle Ellingsen var usikker på om det hadde hatt god nok tid til å prikke inn formen. Bjørn Thømt fortalte om is som kanskje passet våre gutter bedre, det var definitivt håp å spore.  

Vikingskipet var fylt til randen, bjeller, flagg, oransje munker, storband, alt lå til rette for en real fest. Stemningen var i taket, såpass høy at starten nesen kom litt overraskende på løperne et par ganger. Hysj tegnet var oppe mer enn en gang, og vår egen Håvard Lorentzen følte hans egen start på 500 meter dag to, ble preget av et litt for feststemt publikum. 

Håvard viste at formen var på vei opp, og gledet publikum med fire sterke løp, og endte på en solid 5 plass. 

Da Sverre kom på isen lørdag formiddag tok han pusten fra fansen, Sverre leverte sin sterkeste 500 meter noen sinne, og etter en også godkjent 5000 meter avsluttet han lørdagen på en deilig 2.plass sammenlagt! 

Patrick Roest hadde truffet med formen i år, og vanskelig å gjøre noe med. Søndag leverte han to løp med få feil, som sikret ham seieren sammenlagt. Oransjekledde jublet, sang og heiet. Men hjemmepublikumet så Sverre gå inn il Sølv, og feiret Fana gutten for edelt metall, sølv var seier, Sverre er tilbake!

Andre saker

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere